INTRODUCTIE

Flexibiliteit is de sleutel tot een modern personeelsbeleid. De juiste mensen aantrekken, doe je door een flexibel verloningspakket, de beste kandidaten afsnoepen van je concullega’s doe je door nog flexibeler te zijn dan hen. De ene wil een firmawagen, de andere wil meer vakantie, of de werkuren anders spreiden om op woensdagnamiddag thuis te zijn, ... Homeworking, flexworking, flex office, ook waar mensen mogen werken en onder welke vorm of vanuit welke infrastructuur, is terug te brengen tot flexibiliteit. Smaken verschillen : de ene wil een 19”-scherm, de andere wil zijn eigen iPhone en GSM-nummer behouden. De meest flexibele bedrijven zijn degene die vandaag de dag de beste kandidaten kunnen aantrekken en behouden – want dankzij een flexibele job voor een flexibele baas in een flexibel bedrijf blijft iedereen Happy@Work !!


De definitie van “flexibiliteit” of aanpassingsvermogen is “de eigenschap dat iemand zich kan aanpassen aan de situatie als die verandert” – en als er iets in beweging is en steeds sneller evolueert, is het wel de arbeidsmarkt en de verwachtingen van sollicitanten en werknemers. De tijd dat enkel bij knelpuntberoepen werkgevers zich flexibel opstelden, ligt ver achter ons – elk bedrijf denkt aan homeworking, elke werknemer zoekt de job die best past bij zijn levenspatroon en gezinsleven.

Bedrijven gaan ook hun personeelsbestand flexibiliseren en zo streven naar een steeds grotere efficiëntie, productiviteit en competitiviteit. Bedrijven willen hun arbeidsvolume en de beschikbaarheid zo precies mogelijk kunnen afstemmen op de bedrijfsbehoeften. Deze flexibiliteit kan verschillende vormen aannemen: tijdelijke contracten, ploegenwerk, avond-en weekendwerk, onregelmatige uurroosters, afwijkende werktijden, uitzendarbeid. ... Zo komt de werknemer die streeft naar flexibiliteit tegemoet aan het bedrijf dat nood heeft aan flexibiliteit.

Tot slot vereist ook de verhoging van de pensioenleeftijd van bedrijven en werknemers een flexibele opstelling, om werk zo lang mogelijk werkbaar te houden.

Wat zeggen wetenschappelijke studies over flexibele werkgevers ? Met welke juridische of fiscale beperkingen moeten we rekening houden ? Hoe vertalen collega-HR-verantwoordelijken flexibiliteit naar hun dagelijks beleid ? Hoe reageren CEO’s en diensthoofden op flexibele medewerkers ? En is er altijd begrip tussen collega’s onderling voor zoveel flexibiliteit ? Welke zijn de nadelen voor de productiviteit en de onderlinge sociale contacten ?

Er bestaat niet zoiets als “het handboek voor een flexibel HR-beleid”. Daarom laat Happy@Work naar goeie gewoonte diverse sprekers aan het woord, elk vanuit hun eigen invalshoek en ervaring. Maar ook u krijgt ruimschoots de kans om uw twijfels of problemen voor te leggen aan collega’s en experts, die graag met u zoeken naar de ideale oplossing.

De vorige editie van Happy@Work rond het thema Flexibiliteit trok meer dan 120 HR-verantwoordelijken van kleine en grote bedrijven uit allerlei sectoren. De volgende editie wil u niet missen !! Schrijf nu in en kom op vrijdag 21 april 2017 naar Happy@Work – klik HIER om u in te schrijven.

P.S. Wij laten u Happy aankomen en vertrekken, dus wij starten na de piekuren en stoppen voor de avondspits !! Zo blijft ook u Happy@Work !

Datum: Vrijdag 21.04.2017
Eventlocatie: Salons de Romree - Grimbergen
Deelnameprijs: 235 EUR (excl. BTW)
Korting: -30% of -40% dankzij opleidingscheques

Bevestig hier uw deelname.